Hur du väljer rätt tryckta företagskläder för ditt företag

 För många människor är en vanlig t-shirt bara en vanlig t-shirt när de joggar. Och även om du väljer kläder med en mer diskret etikett, bär du dem bara när du tycker att de ser bra ut. Du kanske också väljer att bära ditt företags namn när du åker skidor.

Ett välbekant uttryck är ”kläderna gör mannen”. På många sätt stämmer det faktiskt. Att förmedla ett budskap och utstråla något alldeles särskilt kan lätt göras med hjälp av enkla medel i form av kläder med tryck. Därför är det inte så underligt att profilkläder med egen logga är ett väldigt populärt alternativ när det gäller att marknadsföra företaget och kampanjer av alla dess slag.

Här kommer svar på några av de vanligaste frågorna som folk ställer sig i samband med sitt köp av profilkläder och praktiska tips som underlättar när du ska handla profilkläder till din verksamhet. Profilkläder och arbetskläder kan du i regel se på samma sätt. Du kan beställa arbetskläder med eget tryck liksom du kan göra till profilkläder. Därmed kan dessa tips appliceras i båda fallen.


1. Ta reda på vilken tryckmetod som passar plagget.

De vanligaste tryckmetoderna för tryckta kläder till företag är screentryck, transfertryck, broderi, sublimering och termografi. Var och en av dessa tryckmetoder har olika inverkan på utseendet på designen på slutprodukten.

När du har gjort en beställning online kan du se en länk där det står "lägg till utskrift". Detta är ett enkelt sätt att lägga till utskrifter till din beställning.

Vi ger dig också möjlighet att bli kontaktad personligen och erbjuder dig personlig service. Om du inte vet vilken utskriftsmetod du ska välja rekommenderar vi att du väljer alternativet att bli kontaktad personligen.

2. Besluta om tryck eller brodyr

De flesta som beställer kläder innan de åker till affären brukar fråga sig om de ska köpa tryck eller broderi. Det finns dock fördelar med båda alternativen.

Innan du köper en t-shirt bör du fråga dig själv om du vill ha en tryckt design på den eller inte. Om du är osäker kan du fråga vår personal. Vi hjälper dig att bestämma vilken tryckmetod som är bäst för just den tröjan.

Olika typer av tryck används för olika typer av plagg. Screentryck väljs vanligtvis för större tryck, eftersom kostnaden per kvadratcentimeter är lägre för denna metod än för broderi. I det här fallet, när motivet täcker en stor yta, är screentryck vanligtvis rätt val.

När motivet ska ha ett stort antal färger brukar det däremot kunna blir mer prisvärt med brodyr. Sammanfattningsvis så skiljer sig metoderna i kostnad, hållbarhet och lämplighet baserat på det plagg som ska tryckas.

Tänk också på att om det är ett plagg som sitter direkt mot kroppen, så kan en brodyr vara irriterande om den sitter på ett känsligt ställe som tex på en bröstsida. Detta beroende på att stygnen i en brodyr även sitter på insidan av plagget.

Har du en liten, detaljrik logga eller små bokstäver är ett screentryck att föredra, då en brodyr inte är anpassad för det. Alternativt kan man välja ett vävt märke i dessa fall. vävda märken är också populärt nämligen.

Relaterade ämnen: Olika typer av tryck på kläderna, transfertryck eller brodyrer, typer av tryck till profikläder, kläder med eget tryck, kostnadsfria offerter och korrektur, vanligaste frågorna om profilkläder med tryck, när man vanligvis använder profilkläderl, generella frågor och svar om kläder med tryck

3. Bestäm vilken storlek på plaggen ni behöver

Att veta vilken storlek / vilka storlekar ni behöver ta med i er beställning kan vara klurigt, särskilt när ni ska beställa till många personer. Ett tillvägagångsätt för att komma fram till rätt storlekar för er beställning är att samla in information från alla som ska bära plaggen i förväg genom att ta in den informationen från varje individ personligen eller exempelvis via e-mail.

Du kan också beställa tillräckligt många av varje storlek för att vara säker på att ingen blir utan men då är risken att det blir några över som inte kommer till användning.

4. Gör en uppskattning av antalet nödvändiga resurser.

Hur väljer man rätt antal barn? Det är oftast lättare att bestämma antalet än att välja storlek, eftersom du vet hur många av er som kommer att bära kläderna.

Även om det finns många saker att ta hänsyn till när man uppskattar hur många böcker man ska köpa, kan det vara bra att använda sig av statistiken om storleksfördelningen av våra produkter. Kontakta oss så ger vi dig en offert på hur många böcker du behöver beställa. Det bästa är att göra en uppskattning och kanske lägga till lite extra om du är osäker.

5. Välj färger som passar ditt företag och din smak.

Att välja färg på en profiljacka är lika viktigt som att välja jackans form när du ska profilera kläder, men när det gäller valet av färg är det naturligt att välja en färg som passar bra ihop med företagets färger. Detta innebär oftast att man väljer färger som passar bra ihop med företagets logotyp.

Det är helt och hållet upp till dig att bestämma vilken stil du vill ha.

6. Köp inte produkter som du inte tror är av hög kvalitet.

När du sätter kläder på din personal ska du se till att de stämmer överens med företagets image. Leta efter kvalitet, oavsett om det är från designermärken eller en butik som specialiserar sig på märken i den högre prisklassen. Dina kläder kommer att bli en del av ditt företags image.

Kläder som förknippas med en bra kvalitetsimage är ett sätt att skapa positiva relationer med kunder och samarbetspartners.

När du köper kläder med specialtryck bör du också ta hänsyn till kvaliteten på trycket.

7. Välj en produkt med eller utan miljömärke

Det finns olika miljömärkningar för arbetskläder och andra typer av kläder. Generellt sett är produkter med miljömärkning bättre för miljön. Om du vill veta mer om miljömärkena kan du gå till vår sida med information om miljömärken och hållbart mode. Fördelen med miljömärken är att det blir lättare att välja produkter som är bra för miljön.

8. Överväg att komplettera med andra reklamartiklar.

När du väljer tryckta kläder för ditt företag kan du överväga att använda dig av ett av de många kostnadsfria reklamverktygen på nätet som finns tillgängliga.

Du kan välja mellan olika typer av profilmedier, till exempel ett urval av jaktprodukter från Orrefors. Dessa är populära gåvor, särskilt för personer som tycker om att vara utomhus.

Om det du funderar på inte passar personen du ska ge bort passar vi också Lord Nelson-frottéhanddukar för att inspirera din kreativitet. Vi har sammanställt en rad inspirerande ämnen för att du ska komma igång.

9. Välj mellan kontors- och fritidskläder

Profiler skapas vanligtvis för att tillgodose företagets och dess kunders, affärspartners och allmänhetens behov. Kläder som används i arbetssyfte är ofta skräddarsydda för att utföra en specifik uppgift, medan profiler skapas i kommunikationssyfte.

Vårt företags produkter passar perfekt för olika typer av företag, precis som företag kan ha en företagsprofil genom sina arbetskläder.

Du bör överväga vilken typ av plagg du behöver och välja profikläder som passar perfekt för att blir en nöjd kund i slutändan när du beställer av ett företag som har ett brett utbud av produktmedia.. Vill du skapa ett visst intryck i ditt företag? Om du letar efter en kontorsdräkt som tjänar ett specifikt syfte, kolla in vårt utbud av företagskläder och profiler. Du kanske hittar en modell som du gillar i båda kategorierna.